вівторок, 22 вересня 2020 13:02

Студенти університету Шевченка влаштували мітинг "Освіта без політики " - позиція студпарламенту

Студенти університету Шевченка влаштували мітинг  "Освіта без політики " - позиція студпарламенту
"Освіта без політики" мітинг під КНУ Фото:trendsmap

У понеділок студенти Київського національного університету імені Тараса Шевченка вийшли на протест під головний корпус навчального закладу на вул. Володимирській. Мітинг назвали "Освіта без політики". Його причиною стало зібрання 20 вересня партії "Слуга народу" на території двору головного корпусу університету.

Під час акції "Освіта без політики " молодь тримала в руках плакати з написами "Слуга народу, досить порушувати закон", "Університет не місце для зборів політичних партій", "Ні зеленому КНУ", "Шева не зелений", "Верховенство права?", "Студенти мовчати не будуть".

Організаторами мітингу були студенти і випускники університету. Кількість мітингувальників - близько 30 осіб, серед них 5 людей зі студпарламенту.

Представники студентського парламенту засудили дії адміністрації навчального закладу. Вони впевнені, проведення на території вузу політичних заходів відкрито суперечить українському законодавству.

"Згідно із Законом України частини 3 статті 31 "Про освіту", політичні партії (об'єднання), їх члени, депутати (кандидати в депутати) не мають права провадити свою діяльність в закладах освіти.
Ця діяльність також суперечить Листу Міністерства освіти і науки України "Щодо недопущення
політичної агітації в закладах освіти" від 14 вересня 2020 року 1/9-525.
Студпарламент вбачає у публічному заході політичної партії "Слуга народу" порушення норм чинного законодавства України, та наголошує на недопустимості таких зустрічей. Також із міркувань шкоди для репутації Університету", - написано в документі студентського парламенту.

"Ми абсолютно аполітичні. Ми діяли б таким чином, незалежно від партії чи політичних уподобань", - говорить Gazeta.ua голова студпарламенту Володимир Ляшенко.

"Цінності студентів, що навчаються тут, - отримання якісної освіти. Відповідно, політичні акції на території університету недопустимі. Ми прагнемо отримати документи, що надали дозвіл на організацію політичного заходу", - говорить Ляшенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуга народу, досить порушувати закон" - студенти зібралися під КНУ

На мітингу "Освіта без політики" лунала вимога про звільнення Леоніда Васильовича Губерського з посади ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

"Ви ж розумієте, були заклики щодо відставки Леоніда Васильовича. Я не підтримую цю позицію, так і студпарламент. Вибори ректора і так відбудуться 25 листопада цього року.

Як мені відомо, Губерський не збирається висувати свою кандидатуру на виборах ректорів. Тому ніякого сенсу відсторонювати його від роботи, зараз не бачу. Моя суб'єктивна думка, що це призведе до ще більшої дестабілізації в середині університету", - дав пояснення вимогам голова студпарламенту.

У партії "Слуга народу" кажуть, що не порушували закон, провівши свою конференцію у внутрішньому дворі Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
У дворі червоного корпусу університету президент та колеги з партії розповідали про своє бачення розвитку Києва та презентували команду, яка здатна забезпечити цей розвиток.

Зараз ви читаєте новину «Студенти університету Шевченка влаштували мітинг "Освіта без політики " - позиція студпарламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі