пʼятниця, 11 вересня 2020 11:54

Стала відома дата виходу нової ігрової приставки Sony PlayStation 5

Стала відома дата виходу нової ігрової приставки Sony PlayStation 5
Запуск Disney+ у Бразилії запланували саме на 17 листопада, журналісти припускають, що приставка також стане доступна в цей час. Фото: Pixabay

З 17 листопада 2020 року у продажу буде доступна консоль PS5.

Приставка може вийти одночасно з запуском стримінгових сервісів, пише бразильський медіапортал Tecnoblog.

З онлайн-презентації нового покоління консолі PlayStation 5 минуло рівно три місяці, а користувачі досі не знають, коли вона з'явиться у продажу в різних країнах. Як і в попередніх версіях PlayStation, консоль п'ятого покоління отримає додатковий пульт дистанційного керування для управління стримінговими платформами Netflix, Spotify, YouTube і Disney+ з окремими кнопками під ці сервіси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали дату презентації Apple: що анонсують

Запуск Disney+ у Бразилії запланували саме на 17 листопада, журналісти припускають, що приставка також стане доступна у цей час. Мовляв, Sony не може продати пульт із кнопкою Disney+, яка не працюватиме. Якщо ці дані підтвердяться, PS5 вийде як мінімум на тиждень пізніше за свого головного конкурента — нову консоль Xbox Series X. Експерти припускають, що в Sony можуть чекати, поки Microsoft випустить свою приставку, і реальною датою виходу PS5 на ринок може виявитися 20 або 27 листопада.

Нова консоль PS5 отримала виготовлений за індивідуальним замовленням 8-ядерний процесор на базі архітектури AMD Zen 2 з частотою до 3,5 ГГц, який містить GPU з 32 обчислювальними блоками (До 2,23 ГГц) на базі архітектури AMD RDNA 2. Продуктивність графічної підсистеми заявлено на рівні 10,28 терафлопсів. Вона виявилася нижчою порівняно з Xbox Series X (12 терафлопсів), проте високоякісна графіка повинна бути головною перевагою новинки. Приставка може запускати ігри в якості 4K з частотою до 120 кадрів на секунду, а також у вирішенні 8K. Крім цього, у Sony підтвердили, що близько ста кращих ігор для PS4 будуть сумісні з PS5.

У Sony заявили, що PS5 буде у 100 разів швидшою за PS4 через кастомні SSD жорсткого диска, який забезпечує підвищену швидкість відтворення ігор. За попередніми даними, вартість приставки становитиме близько $500, як і ціна нової Xbox Series X.

Компанія Microsoft презентувала ігрову приставку Xbox наступного покоління. Вона отримала назву Xbox Series X. Завдяки новому дизайну приставку можна буде використовувати й у горизонтальному, й у вертикальному положенні.

Зараз ви читаєте новину «Стала відома дата виходу нової ігрової приставки Sony PlayStation 5». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі