понеділок, 12 червня 2023 22:51

США створили систему, яка в теорії може саджати "Шахеди"

США створили систему, яка в теорії може саджати "Шахеди"
Вчені США представили новий підсилювач потужності для радіоелектронної боротьби. Фото: [email protected]/Depositphotos

Компанія Comtech PST представила компактний вбудований ВЧ-підсилювач потужності на нітриді галію для систем зв'язку, а також засобів радіоелектронної боротьби.

Використовувати його планується в засобах радіоелектронної боротьби з метою створення радіоперешкод, що порушують роботу технічних засобів ворожої армії. Також РЕБ задіюються для боротьби з аналогічним втручанням у роботу власних засобів озброєння, повідомляють на офіційному сайті проєкту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дрон, керований штучним інтелектом, убив свого оператора

Твердотільний підсилювач потужності на основі нітриду галію працює на частотах від 7 до 11 ГГц і призначений для заміни силових модулів НВЧ.

Він має вищі, порівняно з попереднім поколінням, характеристики - нижчу робочу температуру, високу потужність і менші розміри.

Пристрій, представлений Comtech PST, має дев'ятиконтактний комбінований роз'єм D для інтерфейсу управління постійним струмом. Працювати він може за температури від -40 до 65 градусів Цельсія, має високий ступінь стійкості до ударів і вібрації.

Новий підсилювач працює на висоті до 3000 м і має дуже компактні розміри: 20×15×5 см. Він важить лише 2.7 кг.

Раніше в аерокосмічній та оборонній промисловості використовувалися підсилювачі LDMOS (Laterally Diffused Metal Oxide Semiconductors) — напівпровідники з бічною дифузією на основі оксидів металів.

Російські загарбники продовжують застосовувати тактику терору, намагаючись залякати населення України.

Знищувати ворожі дрони вночі значно важче. Це можна робити лише завдяки радіолокаційній прив'язці. Тому більшість атак безпілотниками росіяни здійснюють саме вночі, розповів Ігнат.

Зараз ви читаєте новину «США створили систему, яка в теорії може саджати "Шахеди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі