понеділок, 09 листопада 2020 14:44

РНБО навчатиме, як реагувати на кібератаки

РНБО навчатиме, як реагувати на кібератаки
У РНБО відзначили, що програма реалізується спільно з приватною компанією CyberUnit. Фото: pixabay

Навчальний курс з Bug Bounty відкрив Національний координаційний центр кібербезпеки при РНБО.

Працює він за підтримки Фонду цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global), повідомляє пресслужба РНБО.

У РНБО відзначили, що програма реалізується спільно з приватною компанією CyberUnit.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виявили причетність Росії до теорії змови QAnon

"Представники основних суб'єктів забезпечення кібербезпеки України та працівники критичної інфраструктури протягом п'яти днів здобуватимуть навички проведення пентесту об'єктів критичної інфраструктури, створення комплексної системи захисту таких об'єктів і посилення власних технічних спроможностей", - йдеться у повідомленні.

За словами секретаря РНБО Сергія Демедюка, щодня у кіберпросторі виникають нові тенденції і нові загрози, і українські фахівці разом із закордонними партнерами спільно працюють над тим, аби вчасно реагувати на них і попереджувати у майбутньому.

"Такі практичні навчання є невід'ємною складовою вдосконалення національної системи кібербезпеки. Обмін досвідом є запорукою великих спільних досягнень", - додав він.

Про кібератаки російських хакерів на лікарні у США заявили американські спецслужби. Напади спрямовано на отримання викупу, й вони схожі на масштабні атаки на британські госпіталі у травні 2017 року, пише The New York Times.

Зараз ви читаєте новину «РНБО навчатиме, як реагувати на кібератаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі