понеділок, 11 січня 2021 15:14

Скільки зекономила Apple на відсутності блоку живлення в iPhone 12

Скільки зекономила Apple на відсутності блоку живлення в iPhone 12
Загалом без зарядного пристрою кожен смартфон коштував компанії на $4,2 дешевше, ніж попередня серія – iPhone 11. Фото: pixabay

Компанія Apple на презентації восени 2020-го показала новинку - у коробці до нового смартфона не було блоку живлення.

Експерти стверджують, що так собівартість iPhone 12 стала нижчою, пишуть "24 Новини".

В аналітичній компанії Counterpoint Research підрахували, скільки саме Apple на цьому зекономила і спробувала передбачити, що компанія робитиме далі. Зокрема є припущення, що в майбутньому зникне зарядний кабель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розсекретили дату довгоочікуваного анонсу нового пристрою від Apple

Загалом без зарядного пристрою кожен смартфон коштував компанії на $4,2 дешевше, ніж попередня серія – iPhone 11. Дивлячись на всі продажі нових смартфонів, Apple вже зекономила $264 млн.

В Apple таку новинку пояснюють турботою про навколишнє середовище. Клієнти Apple, начебто, користуються блоком з минулорічних смартфонів або заряджають в авто чи від ПК. За словами аналітиків, так виробник вирішив зекономити на собівартості. І враховуючи цифри Counterpoint Research, можна припустити, що 2-га причина більш переконлива.

Компанія Apple отримала патент на клавіатуру MacBook від відомства з патентів і товарних знаків США. Нова клавіатура зроблена з невеликими дисплеями, які вбудовані в кожну клавішу, пише "Новое время". Згідно із задумкою, ця новинка має динамічно змінювати символи на кнопках, залежно від ситуації або мови, яка використовується.

Зараз ви читаєте новину «Скільки зекономила Apple на відсутності блоку живлення в iPhone 12». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі