вівторок, 01 жовтня 2019 16:39

Скільки українців вивчає англійську з метою еміграції

Скільки українців вивчає англійську з метою еміграції
Англійську мову за темою business вивчають 50% студентів Фото: provse.te.ua

Кожен п'ятий українець готовий назавжди покинути Україну і виїхати на заробітки за кордон.

Такі дані надала українська неурядова компанія маркетингових і соціологічних досліджень Research & Branding Group.

"50 відсотків студентів нашої цифрової платформи ED Class вивчають англійську за темою business. Їх основна мета - швидке вивчення мов, застосування нових навичок в роботі, а іноді й переїзд в іншу країну. Зараз спостерігається позитивна тенденція, - говорить засновник онлайн-школи вивчення англійської мови EnglishDom Максим Сундалов. - Кілька років тому 57 відсотків студентів, які вивчали англійську за бізнес-тематикою, приходили до нас зі знаннями на рівні pre-intermediate. Зараз більше 32 відсотків учнів можуть похвалитися середнім рівнем володіння англійської мови. Причиною такого зростання стає підвищення попиту на англомовних фахівців в Україні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яким спеціалістам не обійтися без англійської мови

З 20 березня 2018 року по 1 жовтня 2019 року з України виїхало 1,599 млн осіб. Відповідні дані можна отримати на сайті із підрахунку українців, які емігрували з країни ukrainianpeopleleaks.

"В Україні є й позитивна статистика. Зараз в нас працює понад 700 іноземних підприємств, - додає Сундалов. - Величезну частку цього ринку становить it-сектор, а сума венчурних інвестицій в нього у 2019 році становила 336,9 млн доларів. Стає очевидним, що, який би шлях не вибрав сучасний українець - залишитися тут і працювати з іноземними компаніями або виїхати в інші країни, англійський стає точкою входу".

До 2050 року населення України може скоротитися на 18%, до 36 млн осіб, вважають в ООН. Основний фактор виїзду - трудова міграція.

Зараз ви читаєте новину «Скільки українців вивчає англійську з метою еміграції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі