середа, 14 березня 2018 16:23

Органи місцевого самоврядування не атестуватимуть освітні заклади

Органи місцевого самоврядування не атестуватимуть освітні заклади
Нову процедуру проводитиме Державна служба якості освіти. Фото:www.unn.com.ua

Інституційний аудит має прийти на зміну атестації закладів освіти, яку проводили органи місцевого самоврядування. Таке нововедення передбачає новий Закон "Про Освіту".

Постанову уряд прийняв на засіданні 14 березня. Нову процедуру проводитиме Державна служба якості освіти, пише "Громадське".

Тепер перевірку роботи здійснюватиме орган, який не залежить ні від закладу освіти, ні від його засновників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Закон про мову в Україні повинен бути радикальним" - Юрій Макаров

Незалежну оцінку якості освіти у певному закладі зможуть також здійснювати громадські організації фахових об'єднань та інші юридичні особи. Закон передбачає, що цю оцінку також можна буде зараховувати як плановий інституційний аудит.

Держслужба попередньо муситиме акредитувати ці громадські фахові об'єднання та інших юридичних осіб, які планують здійснювати оцінку якості освіти.

На відміну від атестації, закон передбачає відповідальність керівника закладу освіти за порушення законодавства. У межах та за результатами інституційного аудиту мають бути визначені конкретні строки усунення порушень.

Новий закон про освіту мав на меті покінчити з радянським минулим української освітньої системи. Однак реформи наштовхнулись на невідповідну реакцію, вважає Катаріна Матернова, заступник генерального директора Єврокомісії із політики сусідства та переговорів щодо розширення.

Зараз ви читаєте новину «Органи місцевого самоврядування не атестуватимуть освітні заклади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі