середа, 28 квітня 2021 13:02

Облетів Землю 128 разів: відбулася подорож першого космічного туриста

28 квітня 2001 року американський підприємець і мультимільйонер Денніс Тіто став першим в історії космічним туристом. Він заплатив за політ компанії Space Adventures $20 млн.

Автор: wikipedia.org
  Відбулася подорож першого космічного туриста
Відбулася подорож першого космічного туриста

Денніс Тіто вирушив у космос у віці 60 років. Підготовка до польоту тривала приблизно вісім місяців. У космосі він провів сім днів, 22 год і 4 хв. За цей період облетів Землю 128 разів.

Під час зльоту в Казахстані в Тіто почалися проблеми із серцем. Крім цього, на орбіті він розбив голову об люк корабля, сильно відштовхнувшись від підлоги. Попри це він залишився задоволеним польотом.

Автор: legaltechnique.org
  Відбулася подорож першого космічного туриста
Відбулася подорож першого космічного туриста

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стартувало будівництво космодрому

"Це найбільша пригода в моєму житті. Я побував на небесах і ширяв, як ангел, дивлячись униз на Землю. Знав, що це буде ризикована пригода й готувався до найгіршого. Однак усі сім днів я відчував ейфорію", - розповів Денніс Тіто про свою подорож.

23 квітня 1907 року американський письменник Джек Лондон вирушив у навколосвітню подорож на двощогловому судні. Яхта, на якій відплив письменник, називалася "Снарк". На ній Лондон подорожував упродовж 1907-1909 років зі своєю дружиною Чарміан і невеликим екіпажем.

Зараз ви читаєте новину «Облетів Землю 128 разів: відбулася подорож першого космічного туриста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі