неділя, 12 листопада 2017 17:13

Молоді науковці їдуть за кордон – Гриневич

Молоді науковці їдуть за кордон – Гриневич
МОН вже надало підтримку більш ніж 200 роботам молодих науковців. Фото : Фіртка

Міносвіти у 2018-му збільшить фінансування конкурсу наукових робіт молодих вчених.

Про це повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

"Зараз Україна відчуває суттєвий відтік молодих науковців за кордон, де вони можуть стажуватися на сучасному обладнанні, продовжувати наукову кар'єру. Ми намагаємося змінити цю ситуацію. Одним з інструментів цього є спеціальний конкурс, який ми запровадили виключно для колективів молодих вчених у 2016 році", - каже Гриневич.

МОН вже надало підтримку більш ніж 200 роботам молодих науковців. У сумі це майже 38 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 77-річний професор переміг на виборах ректора Львівського медуніверситету

"Цьогоріч у межах конкурсу ми передбачили кошти не лише на оплату праці, але й закупівлю матеріалів, дозакупівлю обладнання, наукові відрядження. Наступного року ми хочемо продовжити цей проект і у майбутньому наростити обсяги фінансування конкурсу до 10-15 відсотків від загального бюджету Міністерства на наукові дослідження", – розповіла міністр.

Міністерство освіти і науки забезпечило підключення понад 100 українських вузів та наукових установ МОН до міжнародних наукових баз даних. 68 закладів отримали доступ до бази Scopus, а 64 – до Web of Science.

Зараз ви читаєте новину «Молоді науковці їдуть за кордон – Гриневич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі