пʼятниця, 06 листопада 2020 08:20

Кращі програмісти створять український Netflix

Кращі програмісти створять український Netflix
500 "айтішників" створюватимуть технічні рішення для популяризації українського контенту

З 14 до 22 листопада в Україні відбуватиметься Cinema Challenge Hackathon з призовим фондом $ 50 000. Його мета — прискорити розвиток вітчизняних технологій для онлайн-кінотеатрів. Під час хакатону в онлайн-форматі найкращі IT-спеціалісти розроблятимуть рішення, що допоможуть популяризувати якісний контент українського виробництва. Подія проходитиме за підтримки Міністерства цифрової трансформації України.

Проведення серії IT-заходів ініціював sweet.tv, залучив кращих IT-спеціалістів країни для розробки нових українських рішень для популяризації національного контенту: кіно, ТБ-програм, серіалів, дубляжу.

"Наша мета — бути українським Netflix. Ми прагнемо вдосконалити систему рекомендацій та подання контенту так, щоби кожен глядач міг ще швидше знайти для себе цікавий український та україномовний контент, — говорить засновник sweet.tv Олександр Вітько. — Хакатон — один з найефективніших способів для цього. Тому ми залучили до співпраці компанію, яка вже багато років проводить найбільш значущі події в IT-сфері країни. Це допоможе нам стимулювати розвиток Cinema Tech в Україні. Впевнений, що в результаті україномовний та український контент стане більш популярним".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мінцифри поділились захмарними планами у сфері IТ

Головна ціль організаторів хакатону створити ефективні IT-рішення, які будуть надавати глядачеві максимально цінний контент і сприятимуть розвитку культури споживання якісного українського відеоконтенту. Призовий фонд складає $ 50 000. Переможців визначатимуть у кожній окремій категорії. Перше місце — $ 10 000. Друге — $ 5 000. Також переможець серед проектів отримає $ 10 000.

"Cinema Challenge Hackathon — перший в історії хакатон з призовим фондом такого розміру, — розповідає Євгенія Беспалова, співзасновник і стратег компанії з впровадження інновацій We_Challenge. — Аби не наражати учасників на небезпеку, хакатон відбудеться в онлайн-форматі. У події візьме участь понад 500 учасників — датасаєнтистів, розробників, менеджерів, дизайнерів та маркетологів. З них будуть сформовані команди, які зможуть обрати один із двох напрямів роботи. Або отримати челенджі від організаторів, які стосуються рекомендаційної системи онлайн-кінотеатру. Або запропонувати свою ідею, яка відповідає тематиці Cinema Challenge Hackathon".

2 листопада в Мінцифри анонсували реєстрацію правового режиму для ведення IT-бізнесу. У парламенті зареєструють законопроєкт "Дія.City". Це спеціальний економічний і правовий режим, який повинен створити найкращі умови для ведення IT-бізнесу.

Зараз ви читаєте новину «Кращі програмісти створять український Netflix». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі