пʼятниця, 04 вересня 2020 10:38

Кабмін має розробити закони для розвитку IT-сфери

Кабмін має розробити закони для розвитку IT-сфери
Для IT-сфери мають розробити закони, які розвивали б її. Фото: Pixabay

Розробити низку законопроєктів для спрощення імміграції іноземних айтішників, оподаткування в IT-сфері та розвитку профільної освіти в IT доручив уряду президент Володимир Зеленський.

Відповідний указ №371 Зеленський видав 3 вересня, пише "Новое время".

Також президент доручив уряду за три місяці із залученням представників державних органів, бізнес-асоціацій, незалежних експертів і народних депутатів України розробити і внести на розгляд Верховної Ради України низку законопроєктів, спрямованих на створення сприятливих умов для розвитку української IT-індустрії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що думають українці про "Велике будівництво" Зеленського

Він пропонує на законодавчому рівні визначити тимчасові особливості оподаткування зарплат IT-фахівців, які перебувають в трудових відносинах з IT-компаніями. Це пропонується зробити для встановлення ефективного рівня податкового навантаження, сприяння детінізації сфери оплати праці та підвищення конкурентоспроможності вітчизняних IT-компаній на зовнішньому ринку.

Також в указі йдеться про вдосконалення порядку здійснення процесуальних дій у кримінальному провадженні та розвиток освіти в галузі знань "Інформаційні технології". Серед іншого пропонується проводити перепідготовку та підвищення кваліфікації безробітних із залученням навчальних закладів, які здійснюють підготовку фахівців в IT-сфері.

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкти, що стосуються податків у IT-індустрії. Перший №3933 внесли нардепи від "Батьківщини", другий №3933-1 – від "Слуги народу". Колишній глава Державної податкової служби Сергій Верланов розповів, що зараз на українському IT-ринку понад 5 тис. компаній і більш як 200 тис. фахівців. Вони дали майже $4,5 млрд виручки за минулий фінансовий рік.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін має розробити закони для розвитку IT-сфери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі