вівторок, 19 травня 2020 13:05

HP випустила перший комп'ютер на унікальній операційній системі

HP випустила перший комп'ютер на унікальній операційній системі
Компанія випустила пк на новій ОС. Фото: tadviser.ru

19 травня 1997 року компанія "Hewlett-Packard" випустила у світ перший портативний комп'ютер, який працював під операційною системою Windows CE.

Цей варіант операційної системи Microsoft Windows призначений для кишенькових комп'ютерів, мобільних телефонів і вбудованих систем. Windows CE - це не спрощений варіант Windows для настільних ПК, вона створена на іншому ядрі. Підтримуються архітектури x86, MIPS, ARM і процесори Hitachi SuperH.

Windows CE створили спеціально для пристроїв, що мають мінімальний обсяг пам'яті, оскільки її ядро може працювати на 32 КБ пам'яті. З графічним інтерфейсом (GWES) для роботи Windows CE знадобиться від 5 Мб.

На базі Windows CE засновані такі платформи, як Handheld PC, Pocket PC, Windows Mobile і Meizu OS, а також велика кількість промислових пристрої і вбудованих систем. Приставка Sega Dreamcast мала підтримку Windows CE. Самої Windows CE в початковій поставці не було, але вона могла запускатися на приставці з CD. Деякі ігри використовували цю можливість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли такої BMW не існує, а дуже хочеться - незвичайні Tesla показали в Ісландії

17 травня 2009 року вийшла перша, тестова версія комп'ютерної гри "Minecraft", яка стала однією з найпопулярніших в світі.

Зараз ви читаєте новину «HP випустила перший комп'ютер на унікальній операційній системі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі