вівторок, 09 червня 2020 18:47

Honor запускає у продаж смартфон, здатний виміряти температуру тіла

Honor запускає у продаж смартфон, здатний виміряти температуру тіла
Смартфон Honor Play 4 Pro вимірює температуру тіла. Скрін з відео n.miaopai.com

Китайський виробник смартфонів Honor, дочірній бренд гіганта Huawei, оголосив про нову модифікацію Play 4 Pro. Модель зможе завдяки інфрачервоному сигналу виміряти температуру людини, як термометр.

Спеціальну версію Honor Play 4 Pro, яка дійсно постачається з ІЧ-датчиком температури, поки буде доступний лише для Китаю, повідомляє Le Parisien.

Модель вийде на китайський ринок протягом декількох тижнів і коштуватиме 2999 юанів, близько €349. Поки невідомо, чи продаватиметься смартфон у Європі.

За даними розробників, інфрачервоний сенсор працює за температур від -20 до 100°C, а точність його вимірювання - десята градуса. Модель смартфона продаватиметься у 2 специфікаціях: дешевша передбачає 6 Гб оперативної пам'яті та 4 фронтальні камери, а в найдорожчій - 8 Гб "оперативки".

Новий мобільний пристрій представили на відео, розміщеному брендом в китайських соцмережах. На ньому користувач демонструє можливості Honor Play 4 Pro - наводить датчик то на людей, то на морозиво, а на екрані відображається відповідна температура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чип NFC зможе зарядити ваш девайс

Уже не вперше смартфон оснащений такою функцією. 2016 та 2018 років були випущені Caterpillar S60 та S61. Ці ультрастійкі моделі, що застосовуються на будівельних майданчиках, також змогли за допомогою невеликої термокамери зняти своє безпосереднє середовище. Перепади температури відтворюють кольоровою схемою - від найхолоднішого в блакитному до найтеплішого в червоному.

Але Honor Play 4 Pro - перший споживчий пристрій, який запропонував цю опцію. Залишається зрозуміти, чи може його система дати точну та надійну температуру тіла. Деякі фахівці вже висловили сумніви щодо точності вимірювань Play 4 Pro та його користі в контролі температури тіла. Однак, для більш ґрунтовних висновків, фахівці чекають, коли смартфон з'явиться в продажу.

Компанія Apple перенесе презентацію нового iPhone через вплив пандемії коронавірусу на виробництво смартфонів. Нову презентацію призначили на жовтень. Пандемія негативно вплинула на роботу заводів Apple. Керівництво компанії вирішило перенести на початок жовтня презентацію нової лінійки смартфонів.

Зараз ви читаєте новину «Honor запускає у продаж смартфон, здатний виміряти температуру тіла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі