пʼятниця, 19 квітня 2019 13:35

Гуртожитки для усіх закладів професійно-технічної освіти стануть безкоштовними

Гуртожитки для усіх закладів професійно-технічної освіти стануть безкоштовними
Гуртожиток Фото: konkurent.in.ua

Відтепер проживання у гуртожитках училищ буде безкоштовним. Кабмін затвердив однакові для усіх гуртожитків норми зарахування учнів, які здобувають профосвіту.

Упродовж багатьох років заклади профосвіти самостійно визначали положення і керувалися ними під час поселення та виселення учнів. Тепер адміністрація має, насамперед, надати місця учням, які претендують на поселення. Їх повинні забезпечити ліжком, шафою для одягу, стільцем, столом, постільними речами тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стартував прийом дітей до перших класів: що потрібно знати батькам

Першочергово місця у гуртожитках отримають діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, особи з інвалідністю I-III групи, особи з малозабезпечених або багатодітних сімей та інші учні, яким згідно із законодавством гарантовано таке право.

У випадку, якщо будуть вільні місця, адміністрація гуртожитку може поселити педагогів та їхні сім'ї, людей, яких направляють у відрядження до закладу, членів родини учня тощо. Також під час вступної кампанії там можуть проживати абітурієнти з тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму, іноземці та іногородні вступники.

Днями міністр оборони України проінспектував перебіг будівництва гуртожитків поліпшеного планування для військовослужбовців-контрактників. Побудували гуртожитки для 1500 військовослужбовців. У планах – практично ще стільки ж. Крім того, почали будувати будинки для сержантів і військових із сім'ями.

Зараз ви читаєте новину «Гуртожитки для усіх закладів професійно-технічної освіти стануть безкоштовними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі