середа, 19 травня 2021 13:08

Google представила оновлену операційну систему для смартфонів

Компанія Google представила свою оновлену операційну систему для смартфонів — Android 12. Це відбулося на щорічній конференції для розробників Google I/O 2021.

Нова ОС отримала наймасштабнішу зміну дизайну в історії Android. Завдяки цьому Android 12 став більш виразним, динамічним та індивідуальним, повідомили в блозі компанії.

Автор: Google
  Представили найбільше оновлення дизайну
Представили найбільше оновлення дизайну

Android 12 отримає нову дизайн-систему — Material You, яку Google планує використовувати в усіх своїх майбутніх продуктах.

Тепер користувач зможе повністю персоналізувати свій смартфон — у цьому йому допоможе адаптивна палітра кольорів, а також оновлені віджети.

На основі вибраних шпалер схема кольорів поширюватиметься на весь смартфон — повідомлення, регулятори гучності, віджети, стандартні застосунки та екран блокування. Усі кольори також можна буде налаштовувати вручну.

Усі іконки та повідомлення також змінять своє оформлення, а кнопки стануть більшими й отримають круглішу форму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Microsoft випустила оновлення для Windows 10

Google оновила також налаштування конфіденційності. Відтепер в Android 12 з'явиться Privacy Dashboard — панель моніторингу конфіденційності. Це місце, де зібрані всі налаштування ваших дозволів, де можна переглянути, як часто і які саме додатки користуються камерою, диктофоном або пам'яттю вашого смартфона. Там же можна буде відкликати цей дозвіл, щоб заблокувати доступ застосунків до ваших даних.

Якщо додаток використовує ваш мікрофон або камеру, у правому верхньому кутку з'явиться індикатор. У швидких настройках доступ до них також можна буде заблокувати. Деяким програмам можна буде обмежити доступ до вашого розташування — замість точної інформації, де ви перебуваєте, вони отримуватимуть лише "приблизну".

Нова версія Android має вийти восени 2021 року. Також на деяких пристроях вона вже є в бета-версії, де будуть доступні не всі візуальні зміни системи:

1) Pixel 3, 3 XL Pixel 3A, 3A XL Pixel 4, 4 XL Pixel 4A, 4A 5G Pixel 5;

2) Asus Zenfone 8;

3) OnePlus 9, 9 Pro;

4) Oppo Find X3 Pro (Model CPH2173);

5) TCL 20 Pro 5G;

6) Vivo iQOO 7;

7) Xiaomi Mi 11, Mi 11 Ultra, Mi 11I, Mi 11X Pro;

8) ZTE Axon 30 Ultra 5G.

Компанія Google розширила можливість доступу до повідомлень месенджера Chat з Gmail. Можливість використання месенджера Chat в Gmail поки що тестують. Не всі користувачі iOS та Android можуть мати до неї доступ.

Зараз ви читаєте новину «Google представила оновлену операційну систему для смартфонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі