четвер, 16 лютого 2017 18:31

Експерт розповів, чому закривають університети

Експерт розповів, чому закривають університети
ito.vspu.net

За останні шість років в Україні закрили 146 вузів. Найбільше — протягом останніх двох років, повідомили в Державній службі статистики.

"У 1990-х українців було 52 мільйони, а зараз — 42. 10 років тому ми могли прийняти на перший курс 460 тисяч людей, а зараз 250–270. Якщо 20 відсотків не склали зовнішнє незалежне оцінювання з української мови, 20 — з математики, то лише 230–240 тисяч абітурієнтів претендуватиме на вступ", - каже колишній міністр освіти Станіслав Ніколаєнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школи вестимуть облік свого бюджету

Зараз працюють 836 вищих навчальних закладів.

"Наші вузи все одно розраховані на вдвічі більше студентів, ніж там навчаються. Фінансування з бюджету теж іде приблизно на таку кількість студентів, як і раніше", - говорить Ніколаєнко.

Нагадаємо, з 01 січня 2017 року керівників шкіл, ректорів університетів та їх заступників зобов'язали подавати е-декларації. Рішення прийнято з метою запобігання корупції. Мова йде про начальників управлінь освіти всіх рівнів, які працюють на постійній основі.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, чому закривають університети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі