четвер, 22 жовтня 2020 15:21

Діти не повинні гаяти час: для школярів готують нову заборону

Діти не повинні гаяти час: для школярів готують нову заборону
Діти багато витрачають час у телефонах. Фото: Pinterest

Верховна Рада планує заборонити школярам використовувати телефони у школі. Для того щоб діти зосереджували увагу на навчанні, більше спілкувалися одне з одним і менше користувалися соціальними мережами. Про цей законопроєкт повідомила пресслужба Верховної Ради минулої п'ятниці.

У повідомлені кажуть, що діти не повинні витрачати час у школі на смартфони або планшети.

"Інтернет дає величезні переваги. Але, коли діти замість того щоб відпочивати на перервах, зависають у телефонах, це ще й брак спілкування з однолітками. Бо з ґаджетами спрацьовує правило: усе добре, але в міру", – говорить пресслужба.

Такий законопроєкт запропонували, щоб скоротити випадки інтернет-булінгу, зменшити кількість інцидентів із крадіжками смартфонів серед учнів. Також щоб навчити дітей самостійно обмежувати час, який вони витрачають на соцмережі та онлайн-ігри.

Депутати планують заборонити користуватися інтернетом з мобільних пристроїв учням і вчителям. Винятком будуть лише учасники, які використовують пристрої в освітніх цілях, а також особи з особливими освітніми потребами.

Останнє слово буде за директором школи. Він визначатиме порядок користування мобільним зв'язком та іншими пристроями з інтернет-підключенням у школі. Долучитися до рішення можуть органи батьківського та учнівського самоврядування.

В Україні 2007 року вже намагалися заборонити користування мобільними телефонами під час навчального процесу, але у 2014-го МОН скасувало цю заборону і залишило це рішення за школами та вчителями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи загрожує дитсадкам в Україні робота онлайн

Учителі, які викладають ув 5-9 класах, мають пройти курси підвищення кваліфікації. Така умова - обов'язкова для освітян, які планують працювати за новим стандартом базової середньої освіти наступнго року. Про це повідомили в МОН.

Зараз ви читаєте новину «Діти не повинні гаяти час: для школярів готують нову заборону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі