пʼятниця, 02 листопада 2018 16:38

Які навички варто засвоїти змалечку

Корисні звички варто розвивати змалечку. Коли дитина йде в школу, вона готова до засвоєння нового.

Чим раніше дитина їх сформує, тим менше зусиль потребуватиме при використанні їх у повсякденному житті.

Gazeta.ua підготувала добірку здорових звичок, які варто прищепити дитині до школи.

Здорове харчування

У школяра часто виникатиме спокуса пообідати чіпсами або печивом. Батькам варто пояснити важливість здорового харчування та сутність шкоди, яку може завдати дитині нездорова їжа. Готувати вдома страви, які дитина звикла їсти в закладах швидкого харчування.

Лягати спати вчасно

Дитину варто привчити дотримуватися правильного розпорядку сну. Ця звичка важлива в період, коли дитина йде до школи і їй потрібно дотримуватися чіткого розпорядку дня.

Батьки мають подавати дитині власний приклад правильного розпорядку сну.

Прибирати в кімнаті

Батькам корисно привчити дитину підтримувати у кімнаті порядок. Щодня виділяти в розпорядку дитини 10-15 хвилин, щоб вона склала свої іграшки, книги та інші речі на місця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вирішити дитячі конфлікти

Придумати винагороду за те, що вона добре виконує свою роботу. Це може бути частування.

Відповідальне ставлення до грошей

Якщо дитина вже досить доросла, щоб отримувати гроші на кишенькові витрати, її варто навчити відповідально поводитися з грошима. Купити скарбничку. Заохочувати дитину заощаджувати гроші, контролювати витрати в рамках невеликого бюджету.

Не смітити в громадських місцях

Дитині треба пояснити, що смітити в громадських місцях - це ознака невихованості. Нагадуйте дитині, щоб вона завжди викидала сміття в урну. Пояснювати їй, що це важливо для того, щоб бути порядним громадянином.

Більшість дітей віддає перевагу смартфонам, а не книгам. Але навчальна успішність дітей тісно пов'язана з навичками читання. Діти, котрі читають самостійно, мають кращу успішність із різних предметів і більший запас знань, ніж їх однолітки.

Зараз ви читаєте новину «Які навички варто засвоїти змалечку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі