пʼятниця, 25 березня 2022 14:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Збитки війни: окупанти знищили будинків і заводів на гігантську суму

Окупанти нанесли збитків українській інфраструктурі на $63 млрд – 1,8 трлн грн. Це на $3,5 млрд. більше, ніж тиждень тому.

Сума збитків актуальна на 24 березня. Її повідомила керівниця Центру аналізу публічних фінансів і публічного управління KSE Дарина Марчак.

"З початку великої військової агресії Росії в Україні пошкоджено, зруйновано або захоплено щонайменше 4431 житлових будинків, 92 заводів і підприємств, 378 закладів освіти, 138 закладів охорони здоров'я, вісім цивільних аеропортів та 10 військових аеродромів, сім ТЕС і ГЕС тощо", - заявила експертка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "План Маршалла" створив сучасні Німеччину та Японію – як Захід може допомогти відновити Україну

Для оновлених розрахунків ми використали дані від Міністерства інфраструктури щодо руйнувань, додала Марчак.

"Важливо: проєкт фокусується на оцінці втрат фізичної інфраструктури України внаслідок війни - руйнування житлових будинків, комунальної, дорожньої, залізничної інфраструктури, освітніх та медичних закладів тощо. Оцінює фінансову вартість цих втрат. Не здійснюється оцінка загальних втрат економіки", - додала керівниця Центру.

Автор: зі сторінки Дарини Марчак у фейсбуці
  Україна зазнає шалених втрат через агресію Росії
Україна зазнає шалених втрат через агресію Росії
У Броварському районі на Київщині російські окупанти знищили овочесховище і ковбасний цех. Сума збитків становить понад 600 млн грн.
Пожежа на складі спалахнула внаслідок обстрілів загарбників, повідомив керуючий партнер VDA Group, якій належали склади, Євген Коломієць.
Зараз ви читаєте новину «Збитки війни: окупанти знищили будинків і заводів на гігантську суму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі