понеділок, 16 грудня 2013 15:16

Завтра Росія вимагатиме, щоб Україна здала ГТС - експерт

Завтра Росія вимагатиме, щоб Україна здала ГТС - експерт
Олександр Нарбут вважає, що консорціум буде двостороннім українсько-російським. Фото: glavcom.ua

Завтра на переговорах у Москві Російська Федерація може вимагати від України створення газотранспортного консорціуму на базі української ГТС.

Таку думку висловив президент Київського інституту енергетичних досліджень, незалежний експерт з енергетичних питань Олександр Нарбут у ефірі "Ера-FM".

"Росію цікавить повний контроль над українською газотранспортною системою. У сучасній інвестиційній практиці консорціум створюється, коли йдеться про нове будівництво. Що ж до діючої системи, яка є вигідною, яка заробляє кошти, приваблива з інвестиційного погляду та має великий транзитний потенціал, то консорціум буде надбудовою, яка має лише одну мету - взяти цю систему під контроль, перерозподілити активи на свою користь", - сказав Нарбут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євросоюз готовий надати Україні кредити - Кваснєвський

За його словами, консорціум буде двостороннім українсько-російським, а не тристороннім.

"Ви знаєте хоч одну німецьку компанію, яка би заявила про свою участь у тристоронньому консорціумі? Я, наприклад, не знаю", - зазначив Нарбут.

Зараз ви читаєте новину «Завтра Росія вимагатиме, щоб Україна здала ГТС - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі