понеділок, 03 червня 2024 23:19

Завтра відключення світла будуть довшими

Завтра відключення світла будуть довшими
Можуть застосувати відключення у світло-сірій зоні графіків. Фото: Pexels

4 червня відключення світла у Києві можуть бути довшими.

Запровадили великі обмеження ліміту електроенергії, каже генеральний директор Yasno Сергій Коваленко.

"Завтра знову стабілізаційні, обмеження більші, ніж сьогодні - 26 відсотків для Києва. Буде задіяна світло-сіра зона графіків. Зараз також є відключення у світло-сірих слотах", - пояснив він.

Обмеження запровадили через планові ремонтні роботи енергообладнання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні кілька років можуть тривати відключення світла - експерт

"У плановому ремонті два енергоблоки АЕС. Також пішла в ремонт лінія, якою імпортуємо електроенергію зі Словаччини", - вказав гендиректор Yasno.

Києву на завтра виділили ліміти, яких вистачить на 74% від потреб.

Будуть діяти графіки стабілізаційних відключень. Але якщо дефіцит буде зростати, то застосують відключення у світло-сірій зоні графіків.

"Просимо обмежити використання електрики, щоб зменшити кількість і тривалість відключень. Дякуємо за вашу підтримку та розуміння", - йдеться у повідомленні.

В Україні ситуація зі світлом для споживачів буде складнішою цього тижня, ніж в останні дні травня. На це впливає три фактори, заявив голова компанії Укренерго Володимир Кудрицький.

Йдеться, зокрема, про виведення у плановий ремонт двох блоків атомних електростанцій, наслідки російських обстрілів об'єктів енергетики та прогнозоване зростання споживання.

Зараз ви читаєте новину «Завтра відключення світла будуть довшими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі