пʼятниця, 22 березня 2024 17:31

Все одно прийдеться - Гетманцев звернувся до підприємців

Все одно прийдеться - Гетманцев звернувся до підприємців
Голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев закликав платити податки. Фото: "Ліга"

Голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев закликав імпортерів і продавців електроніки працювати "в білу".

У Telegram він написав, що "відбілювання" все одно не минути, але з набагато більшими втратами.

"Винахідливість у тому, як вкрасти в армії податки під час війни через фейкові чеки, сумнозвісні аудіокниги та банальну контрабанду, не є і не може бути геніальною. Це тупо. І це видно. Видно і вашим споживачам, і податковій", - заявив Гетманцев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіщо бізнес має сплачувати довоєнні податки: Гетманцев пояснив

Він вважає, що це ганьбить бізнес, а маркетинг у стилі "$1 з кожного навушника йде на донат" є знущанням.

Бюро економічної безпеки раніше заявило, що відома мережа магазинів побутової техніки не сплатила понад 57 млн грн податку на додану вартість.

У фіскальних чеках касири зменшували вартість товару, що підлягає оподаткуванню, та водночас додавали до чека електронні книжки, сервіси до смартфонів, планшетів, ноутбуків тощо, оскільки вони, згідно з Податковим кодексом України, не підлягають оподаткуванню ПДВ.

Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев поділився новими відомостями про сплату так званого "податку на Googlе".

Зокрема, за 4 квартал 2023 року було подано 96 декларацій від осіб-нерезидентів, що надають електронні послуги в Україні.

Отже, за підсумками кварталу ці компанії повинні перерахувати до бюджету податку на суму 2,513 млрд грн (€30,1 млн та $34,4 млн). У порівнянні з 3 кварталом сума надходжень збільшилась на 421 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Все одно прийдеться - Гетманцев звернувся до підприємців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі