середа, 27 вересня 2017 14:40

Впровадження RAB-тарифів в Україні - важлива гарантія для інвесторів - ЄБРР

Впровадження RAB-тарифів в Україні - важлива гарантія для інвесторів - ЄБРР
Заступник директора ЄБРР в Україні Марина Петров сказала, що RAB-методологія стимулює інвестування і збільшує ефективність діючих компаній, які працюють в сфері енергетики

Впровадження в Україні RAB-регулювання є важливою гарантією інвесторам у розумінні гри на енергетичному ринку. Про це в ефірі телеканалу "Прямий" заявила заступник директора ЄБРР в Україні Марина Петров.

"Дуже важливим з цієї точки зору (гарантій інвесторам в розумінні правил гри на енергоринку. - Ред.) буде впровадження RAB-методології, про яку дуже багато говорять і яка, насправді, простою мовою називається "методологія стимулюючої інвестиції", - сказала Петров.

Вона уточнила, що RAB-методологія стимулює інвестування і збільшує ефективність чинних компаній, які працюють у сфері енергетики.

Марина Петров також додала, що ЄБРР сподівається, що інвестори прийдуть у розподільні мережі України.

"Ми знаємо, що готується приватизація "Центренерго", тобто, є активи традиційної енергетики, в які теж можуть приходити інвестори за умови, що будуть зрозумілі правила гри", - зазначила заступник директора ЄБРР.

За її словами, з цієї точки зору важливим було прийняття закону про регулятор, нового закону про ринок електроенергії, а також впровадження RAB-регулювання.

Як повідомлялося, заступник голови Фонду держмайна (ФДМ) Юрій Нікітін зазначив, що запланований на 2018 рік продаж держпакетів акцій обленерго може принести до державного бюджету близько 20-22 млрд гривень за умови впровадження стимулюючого тарифоутворення (RAB-регулювання).

Нагадаємо, раніше президент Енергетичної асоціації України Василь Котко заявив, що розподільні компанії вкрай потребують введення RAB-тарифів, оскільки через існуюче тарифоутворення вони не зацікавлені в результатах своєї роботи та в інвестуванні в модернізацію мереж.

Крім того, впровадження стимулюючого тарифоутворення (RAB-регулювання) для обленерго передбачене стратегічними документами ЄС, Коаліційним договором і Програмою діяльності уряду.

Зараз ви читаєте новину «Впровадження RAB-тарифів в Україні - важлива гарантія для інвесторів - ЄБРР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі