пʼятниця, 27 травня 2011 16:41

В Україні вводять комунальну "зрівнялівку"

В Україні вводять комунальну "зрівнялівку"

Перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв доручив керівникам низки міністерств і відомств до 30 травня розробити єдиний і зрозумілий алгоритм розрахунку тарифів у ЖКГ для всіх областей України.

Про це повідомила прес-служба чиновника.

На нараді в Кабінеті міністрів у п'ятницю Клюєв зазначив, що в основу цього алгоритму повинні бути покладені принципи прозорості та відкритості.

Він особливо підкреслив, що на місцях відсутній єдиний підхід до формування тарифів, а відмінності в їх величині по регіонам "просто неможливо зрозуміти". Приміром, за гарячу воду в Миколаєві платять 9,05 грн. за куб. м, а в Івано-Франківську - 20,43 грн.

За словами першого віце-прем'єра, останнім часом тарифна політика в сфері ЖКГ перетворилася з суто економічної в соціальну і навіть на політичну проблему, оскільки на ній активно спекулюють опоненти уряду, розігріваючи суспільство.

"Реформа ЖКГ йде в Україну вже десять років, однак результатів ніяких. Процвітає корупція і хабарництво. Протягом п'яти місяців порушено 850 кримінальних справ щодо зловживань у житлово-комунальній сфері" - сказав Клюєв.

За його словами, давно пора навести лад у ЖКГ і уряд бере це питання під свій жорсткий і постійний контроль.

Зараз ви читаєте новину «В Україні вводять комунальну "зрівнялівку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі