четвер, 01 березня 2018 09:54

У "Нафтогазі" повідомили, на що витратять виграні мільярди

У "Нафтогазі" повідомили, на що витратять виграні мільярди
За результатами двох арбітражних суперечок "Газпром" повинен доплатити НАК $2,56 млрд Фото: Укрінформ

НАК "Нафтогаз України" пропонує інвестувати виграні у ПАТ "Газпром", за підсумками двох рішень Стокгольмського арбітражу, $2,56 млрд на збільшення внутрішньої газовидобутку і підвищення енергоефективності українських споживачів.

Про це повідомив глава НАК Андрій Коболєв, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ці гроші потрібно направити на збільшення видобутку газу в Україні і інвестувати в підвищення енергоефективності на рівні українських споживачів.. Такі кроки підвищать безпеку поставок і забезпечать українців доступною енергією", - заявив Андрії Коболєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єврокомісія готує для України новий мільярдний транш

Стокгольмський арбітраж зобов'язав ПАТ "Газпром" доплатити НАК "Нафтогаз України" $4,63 млрд за недопоставку узгоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних суперечок Газпром повинен сплатити НАК $2,56 млрд.

Контракт на транзит між "Нафтогазом" і "Газпромом" діє на період 2009-2019 рр. Згідно з документом "Газпром" повинен щорічно передавати не менше 110 млрд куб. м газу для його транзиту по території України, в той же час діюча версія контракту не передбачає будь-яких штрафів за менші обсяги.

Зараз ви читаєте новину «У "Нафтогазі" повідомили, на що витратять виграні мільярди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі