пʼятниця, 04 червня 2021 00:36

Україна хоче, щоби її включили до переговорів щодо "Північного потоку-2"

Україна хоче, щоби її включили до переговорів щодо "Північного потоку-2"
Україна планує включитися в перемовини щодо "Північного потоку-2". Фото: DW

Україна хоче, щоб США та Німеччина включили її в переговори стосовно газопроводу "Північного потоку-2"

"Північний потік-2" – удар в саме серце України: як з точки зору економіки, так і насамперед безпеки. Саме тому Україна вимагає участі в переговорах Німеччини та США щодо цього вкрай небезпечного проекту. Ми повинні сидіти за одним столом і мати право голосу", – в коментарі Die Welt заявив посол України в Німеччині Андрій Мельник.

Українська сторона відправила відповідне прохання уряду Німеччини.

"Було б абсолютною катастрофою насамперед для взаємної довіри, якщо цей гешефт буде досягнуто між Берліном і Вашингтоном за рахунок України", – зауважив посол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Північний потік – 2" не відрізняється від анексії Криму". Найцікавіше з інтерв'ю Зеленського німецькій пресі

"Північний потік-2" – проєкт розширення газогону "Північний потік" у Балтійському морі довжиною 1 234 км. Київ виступає проти цього проекту, адже після його запуску Росія може припинити транзитне транспортування газу через Україну в Європу. Транзит газу щорічно приносить до українського бюджету близько 3 млрд гривень.

Зараз ви читаєте новину «Україна хоче, щоби її включили до переговорів щодо "Північного потоку-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі