субота, 23 травня 2015 01:22

"Укравтодор" обіцяє залатати всі ями на дорогах до липня

"Укравтодор" обіцяє залатати всі ями на дорогах до липня
Фото: kk-auto.com.ua

Плановий ямковий ремонт автодоріг, що перебувають на балансі Державного агентства автомобільних доріг, планується завершити до липня поточного року.

Про це журналістам повідомив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський у ході робочої поїздки до Чернігівської області, передає УНІАН.

"Враховуючи те, що платежі з Мінфіну та Казначейства надходять нормально, я думаю, в червні ми закінчимо ямковий ремонт на дорогах державного значення. Тоді як по всіх дорогах ситуація складніша, але, я думаю, наприкінці червня - початку липня ми завершимо ремонт усіх доріг на балансі "Укравтодору", - сказав Пивоварський.

За його словами, наразі ступінь виконання ямкового ремонту по Україні становить 40-45%.

Згідно з даними "Укравтодору", із початку року дорожники ліквідували 2,2 млн кв. м ям на дорогах загального користування, з яких понад 80%, або 1,8 млн кв. м, було ліквідовано на автодорогах державного значення.

"Із запланованого обсягу видатків загального фонду держбюджету на період березень-травень 2015 року у розмірі 1 млрд грн на цей час "Укравтодору" фактично виділено 731,1 млн гривень. Для того, щоб забезпечити належний проїзд усіма автомобільними дорогами загального користування, потрібно не менш як 3,2 млрд гривень, що дозволить усунути майже 8 млн кв. м ям", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають в "Укравтодорі", ямковий ремонт 1 кв. м щебеневого покриття при глибині вибоїни до 5 см коштує 70-80 гривень, цементобетонного покриття при глибині вибоїни до 5 см - 300-350 гривень, асфальтобетонного покриття при глибині вибоїни до 5 см - 150 до 450 гривень.

Зараз ви читаєте новину «"Укравтодор" обіцяє залатати всі ями на дорогах до липня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі