вівторок, 11 вересня 2018 05:44

Україні пророкують валютну кризу

Україні пророкують валютну кризу
В Україні очікується валютна криза. Фото: РБК

Аналітики японської брокерської і фінансової компанії Nomura Holdings передбачили валютні ризики для семи країн з економікою, що розвивається. Серед них - Шрі-Ланка, Південно-Африканська Республіка, Аргентина, Пакистан, Єгипет, Туреччина і Україна.

П'ять держав - України, Туреччина, Єгипет, Аргентина і Шрі-Ланка вже переживають валютну кризу або виконують програму Міжнародного валютного фонду, передає Bloomberg.

Найменшою мірою ризику кризи схильні вісім країн, що розвиваються - це Бразилія, Болгарія, Індонезія, Казахстан, Перу, Філіппіни, Росія і Таїланд, повідомляють аналітики банку на чолі з Робертом Суббараманом.

"З огляду на те, що інвестори приділяють більше уваги ризикам ринків, що розвиваються, важливо не об'єднувати всі країни emergency market в однорідну групу. Модель виявила довгий список країн, де ймовірність повномасштабної кризи дуже невелика", - йдеться в звіті.

Аналітики Nomura прийшли до таких висновків, використовуючи модель раннього виявлення валютних криз під назвою "Дамокл", яка була розроблена для 30 країн, що розвиваються.

У моделі використовуються різні показники, в тому числі валютні резерви, рівні заборгованості, процентні ставки і покриття імпорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відмовилися від російського та збільшили запаси власного газу: Нафтогаз розповів про успіхи

Як повідомлялося раніше, протягом найближчих двох років Україна повинна виплатити кредиторам 10 мільярдів доларів в рамках погашення державного боргу.

Зараз ви читаєте новину «Україні пророкують валютну кризу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі