вівторок, 23 жовтня 2012 11:05

Українцям можуть дозволити купувати готівкою на суму 40-50 тисяч - банкір

Українцям можуть дозволити купувати готівкою на суму 40-50 тисяч - банкір
Павло Крапівін вважає, що повністю знищити тіньовий обіг за допомогою безготівкових розрахунків неможливо. Фото: epravda.com.ua

Обмеження на розрахунки готівкою в Україні, можливо, не стосуватиметься покупок на суму до 40-50 тис. грн.

Таку думку висловив перший заступник голови правління комерційного банку Павло Крапівін у ефірі Першого ділового каналу.

"Все залежатиме від того, що буде основною метою. Зараз всі кажуть, що саме контроль за видатками громадян. Якщо це буде метою, то, безумовно, ліміт буде достатньо великим. Інтуїтивно, на мій погляд, це десь 40-50 тисяч гривень. Це моє суб'єктивне розуміння великої покупки: це велика ювелірна прикраса, це автомобіль, човен", - сказав він.

За його словами, повністю знищити тіньовий обіг за допомогою безготівкових розрахунків неможливо.

"Про це свідчить досвід країн Середземномор'я єврозони, навіть Франції та Німеччини - повністю готівковий обіг не уходить", - зазначив Крапівін.

Відповідаючи на питання, які незручності можуть виникнути в громадян при безготівкових розрахунках, банкір розповів:

"По-перше, це буде дещо незручно для тих, хто розраховується там, де розрахунки безготівкою не відбуваються: це окремі точки закладів харчування, це ринки. Список можна продовжувати. Не секрет, що ще достатньо часті випадки відмови терміналів: банально "лягає" канал зв'язку, не працює термінал, збій у процессінгу".

Нагадаємо, раніше голова ради НБУ Ігор Прасолов заявив, що прийнятий Верховною Радою Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо функціонування платіжних систем і розвитку безготівкових розрахунків)" працюватиме в інтересах населення та банків України.

Зараз ви читаєте новину «Українцям можуть дозволити купувати готівкою на суму 40-50 тисяч - банкір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі