середа, 11 жовтня 2017 16:06

У Мінсоцполітики сказали, коли перерахують субсидії

У Мінсоцполітики сказали, коли перерахують субсидії
До кінця жовтня завершать перевірку одержувачів субсидій для перерахунку на опалювальний сезон. Фото: vch-uman.in.ua

До кінця жовтня завершать перевірку одержувачів субсидій для перерахунку на опалювальний сезон.

Про це повідомив директор департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики України Віталій Музиченко, пише УНІАН.

"Уже в жовтні проходить процес розрахунку субсидій на опалювальний сезон, виходячи з оновленої бази щодо одержаних доходів населення. Ми поставили завдання, щоб до кінця жовтня були перераховані всі субсидії, на які нараховувалися раніше, і тоді в кінці жовтня - на початку листопада ми реально побачимо, скільки у нас одержувачів субсидій", - сказав Музиченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман розповів про нюанси нарахування субсидії

Він пояснив, що частина одержувачів субсидій на неопалювальний період отримували субсидію в розмірі 5, 7, 10 гривень або ж взагалі нуль гривень.

"Тобто людині приходить платіжка на 300 гривень, а його обов'язкова частина з субсидії 400 гривень. Тому субсидія йде в нульовому розмірі. І якщо на опалювальний період у цієї людини знову ж таки не вийде субсидія, такі субсидіанти будуть виключені з системи".

Він також додав, що раніше для нарахування субсидій враховувалися доходи населення за попередній рік. Тобто, на сьогодні Мінсоцполітики мало б використовувати інформацію про доходи за січень-грудень 2016 року. А розрив між отриманими доходами і нарахованими субсидіями становив би більш ніж півтора року.

"З жовтня цього року при перерахунку субсидій використовуються доходи населення за 1 і 2 квартали поточного року, таким чином розрив між отриманими доходами і нарахованими субсидіями становить всього кілька місяців. І це дозволяє максимально точно порахувати доходи населення і суми нарахування субсидій".

Українці заборгували 7,442 млрд грн за опалення та гаряче водопостачання. Минулого року було на 2,476 млрд грн менше. Найбільша заборгованість за опалення й гаряче водопостачання станом на кінець серпня була в Києві - 1,481 млрд грн. При цьому субсидій місто отримало на 179,9 млн грн. Окремо додамо дані Київської області: сума боргу складає 185,1 млн грн, виділених субсидій - 128,6 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «У Мінсоцполітики сказали, коли перерахують субсидії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі