понеділок, 03 вересня 2018 19:42

Суд дозволив президенту не гарантувати вклади громадян - Мураєв

Суд дозволив президенту не гарантувати вклади громадян - Мураєв
Мураєв подав позов до суду. Фото: "Новое Время"

Касаційний адміністративний суд в складі Верховного Суду закрив провадження за позовом народного депутата Євгена Мураєва, який вимагав від президента Порошенка підписання закону про гарантування вкладів громадян в держбанках. Про це сам політик повідомив на своїй сторінці в Facebook. За його словами, аргументи представника президента в суді зводилися до того, що жоден суд в Україні не має права примушувати главу держави до виконання конституційних обов'язків.

"Він (закон - ред.) гарантує стовідсоткове повернення вкладів фізичних осіб в державних банках і внесений самим Порошенко як невідкладний. Однак з грудня 2016 роки лежить без підпису і вето на нього не накладалося. А за Конституцією у глави держави немає можливості вибирати, що йому хочеться підписати, а що ні. Є "вилка": або вето, або підпис. Два з половиною місяці ми чекали засідання, щоб сьогодні дізнатися від представника президента: він вважає себе неосудним і непідконтрольним нікому. ні один суд в Україні не має права щось йому вказувати", - зазначив Мураєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три роки НАБУ: справи без судових вироків, нардепи-жертви і конфлікти з Луценком і Холодницьким

При цьому він підкреслив, що суд не прийняв аргументи відповідача, однак прийняв рішення на його користь і закрив справу. "Але це не означає, що ми повинні з усім цим погоджуватися як даністю. Тому будемо домагатися виконання закону, незважаючи ні на що. А "перемога" президента в суді тільки ще раз показала всім, що король - голий", - вважає нардеп.

У Верховній Раді зареєстрували пакет законопроектів, що пропонують легалізувати корупційно отримані доходи, а також звільнити чиновників від відповідальності за брехню в декларації.

Зараз ви читаєте новину «Суд дозволив президенту не гарантувати вклади громадян - Мураєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі