четвер, 06 березня 2014 09:11

США хочуть вдарити по Росії, продаючи Україні необмежену кількість газу

Впливові представники Республіканської партії США закликали президента Барака Обаму до ліквідації бюрократичних зволікань, які перешкоджають експорту американського скрапленого природного газу ключовим партнерам.

Як передає телеканал Fox News, на думку республіканців, зняття обмежень допоможе знизити залежність України та Європи від російського газу, і, відповідно, зменшити ступінь впливу Росії на європейському континенті.

"Цей захід потрібен нам зараз як ніколи сильно", - підкреслив головний представник Республіканської партії в комітеті сенату США з питань збройних сил Джим Інхоуф.

Таку позицію підтримує і спікер палати представників США Джон Бейнер. Він зазначив, що США "не повинні змушувати своїх союзників у Європі зберігати залежність від російського газу".

Сенатор від Ваймоінга Джон Барассо вважає, що залежність України та Європи від експорту російського газу дозволяє Росії маніпулювати регіоном, використовуючи ціни на газ.

"Якщо президент Обама дійсно хоче допомогти Україні та її народу, він схвалить прискорений експорт газу в країну. Це допоможе Україні подолати залежність від російських енергоносіїв і політичних маніпуляцій Володимира Путіна", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «США хочуть вдарити по Росії, продаючи Україні необмежену кількість газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі