пʼятниця, 29 грудня 2023 20:58

Що буде з пенсіями та зарплатами вчителям і лікарям: Шмигаль прокоментував

Що буде з пенсіями та зарплатами вчителям і лікарям: Шмигаль прокоментував
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль пообіцяв виплати вчасно. Фото: Getty images

Пенсії та зарплати вчителів і лікарів наступного року будуть виплачувати вчасно.

Індексація відбудеться в березні 2024 року. Це передбачає закон, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Наступного року Україна буде потребувати понад $37 млрд зовнішнього фінансування. У зв'язку із цим фінансування дефіциту бюджету 2024 року та макрофінансова ситуація стали темою активних обговорень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи будуть виплачувати пенсії, якщо перекриють міжнародну фінансову допомогу - що сказали у Мінсоцполітики

"Наразі вже маємо домовленості з одинадцятьма державами про багаторічні програми фінансування. Маємо програму розширеного фінансування з МВФ та підтримку інших міжнародних фінансових організацій", - поінформував очільник уряду.

Шмигаль додав, що сьогодні затвердили план Ukraine Facility для надання його Європейській комісії.

Цьогоріч середня зарплата в Україні у ІІІ кварталі становила 17 937 грн. Це на 22,7% більше, ніж за аналогічний період 2022 року, повідомив Держстат.

Найвища заробітна плата штатних працівників була у сфері інформації та телекомунікацій, де вона зросла на 20,3 відсотки до 37 542 грн на місяць.

Зараз ви читаєте новину «Що буде з пенсіями та зарплатами вчителям і лікарям: Шмигаль прокоментував». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі