пʼятниця, 19 січня 2018 12:27

Слідчі Kroll витратили на відрядження більше, ніж їм заплатили

Слідчі Kroll витратили на відрядження більше, ніж їм заплатили
Нардеп Олександр Дубінін представив докази корупції та порушення українського законодавства про держзакупівлі з боку слідчих Kroll. Фото: УНН

Народний депутат України Олександр Дубінін представив докази недобросовісної конкуренції, корупції та порушення українського законодавства про держзакупівлі з боку слідчих Kroll, залучених державним Приватбанком для розслідування діяльності його власників до націоналізації.

Згідно з інформацією, опублікованою на його сторінці в Facebook, за цими фактами порушили три кримінальні справи, розслідування яких саботують співробітники спецслужб.

Докази представлені в запиті народного депутата до генерального прокурора, головам НАБУ і САП. Дубінін повідомив, що представники задіяних у розслідуванні Kroll, AlixPartners, Hogan Lovells International LLP неодноразово приїжджали в Україну протягом 2016 і 2017 років, задовго до перемоги в конкурсі на проведення розслідування. Зокрема, Крістофер Джордж Хардман (Christopher George Hardman) понад 20 разів приїжджав в Україну для переговорів в Адміністрації президента і Національному банку, за кілька місяців до участі в конкурсі на проведення розслідування. Зафіксовані приїзди: 23 січня, 20 лютого, 20 березня, 24 квітня, 15 травня, 30 травня, 29 червня, 5 липня, 19 липня, 2 серпня, 29 серпня, 7 вересня, 14 вересня, 27 вересня, 4 жовтня, 31 жовтня , 14 листопада, 28 листопада, 6 грудня і 18 грудня. Відповідно від'їзди: 24 січня, 21 січня, 21 березня, 25 квітня, 16 травня, 31 травня, 30 червня, 7 липня, 20 липня, 3 серпня, 30 серпня, 8 вересня, 16 вересня, 28 вересня, 5 жовтня, 2 листопада , 15 листопада, 29 листопада, 7 грудня і 19 грудня.

Якщо врахувати той факт, що Hogan Lovells International LLP, представником яких є Хардман, отримала за свою роботу 495 доларів і 60 центів, що не покриває витрати навіть на одну поїздку, найімовірніше, вони покривалися з інших джерел. Тим самим підтверджується корупційна складова даної діяльності, вважає народний депутат.

Дубінін вимагає, щоб спецслужби детально розібралися, з ким конкретно зустрічалися представники Kroll, AlixPartners, Hogan Lovells International LLP в Адміністрації президента і Національному банку, хто насправді фінансував їхню діяльність, і не гальмувати розслідування кримінальних справ за цими фактами.

Це не перший міжнародний скандал з представниками Kroll, що потрапив у ЗМІ. Раніше повідомлялося про незаконне прослуховування приватних телефонних розмов, перехоплення кореспонденції та підкуп чиновників представниками Kroll, після чого низка співробітників Kroll потрапила за ґрати. 2001 року було оприлюднено розслідування Kroll про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе: детективи Kroll дійшли висновку про непричетність до справи тодішнього президента Леоніда Кучми.

Зараз ви читаєте новину «Слідчі Kroll витратили на відрядження більше, ніж їм заплатили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі