пʼятниця, 12 січня 2018 15:46

З'явились подробиці нового етапу пенсійної реформи

З'явились подробиці нового етапу пенсійної реформи
В Україні прийнято політичне рішення про запровадження з 1 січня 2019 накопичувальної системи. Фото: Сегодня

Запровадження накопичувальної системи пенсійного забезпечення не призведе до збільшення розміру податків для працівників, ні для їхніх роботодавців.

Про це повідомила у Facebook прес-служба віце-прем'єр-міністра Павла Розенка.

"В Україні прийнято політичне рішення про введення з 1 січня 2019 накопичувальної системи. Я вважаю, що це буде поворотний момент для пенсійної системи", зазначив Розенко.

Він вважає, що існує кілька механізмів формування внесків у накопичувальну систему.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прогнозують зростання пенсій 2019 року

"Це персональні внески людей. Крім цього маємо ресурс, який можна використовувати за рахунок перерозподілу нинішніх податків. Наприклад, можемо на певну суму зменшити податок на дохід фізичних осіб і направити цю суму до накопичувальної пенсійної системи. Або зменшити ставку єдиного соціального внеску", - каже віце-прем'єр.

Розенко наголосив, що розмір податків не збільшиться ні у роботодавців, ні у працівників.

"В Україні вже діє недержавне пенсійне страхування. Будь-яка людина може обрати недержавний пенсійний фонд та самостійно вносити туди кошти, щоб не бути залежним від держави у майбутньому", - додав він.

3 жовтня Верховна рада ухвалила законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій". Найбільше пенсійні виплати зросли у тих, хто мав тривалий страховий стаж і легальну високу зарплату. Після перерахунку пенсія в середньому збільшилися на 559,78 грн. До прийняття закону середній розмір пенсії в Україні становив 1886,78 грн. Тепер - 2446,56 грн.

Зараз ви читаєте новину «З'явились подробиці нового етапу пенсійної реформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі