пʼятниця, 30 серпня 2013 15:00

Польща та Велика Британія показали Україні, як успішно вирішувати "сланцеву проблему" - експерт

Польща та Велика Британія показали Україні, як успішно вирішувати "сланцеву проблему" - експерт
Олександр Тодійчук: Україна має зважити на цей успіх. Фото: radiosvoboda.org

Польща та Велика Британія довели, що розвідка родовищ сланцевого газу в Європі може бути успішною.

Про це розповів президент Київського міжнародного енергетичного клубу Олександр Тодійчук у ефірі Першого ділового каналу.

"Польща вже зробила близько 50 свердловин і переходить до початку видобутку сланцевого газу. Велика Британія рік тому зупинила роботи (з розробки сланцевих родовищ) - було багато заяв, що це небезпечно. Там провели глибокі дослідження із залученням експертів. З грудня 2012 року там продовжились роботи. Там знайшли удвічі більше запасів (сланцевого) газу, ніж очікували. Велика Британія навіть готова стати постачальником газу в інші країни", - сказав Тодійчук.

За його словами, Україна має зважити на цей успіх.

"Не думаю, що поляки чи британці менше люблять свою землю, менше піклуються про своїх дітей чи онуків", - зазначив Тодійчук.

Нагадаємо, раніше депутати Івано-Франківської обласної ради не дали згоду на видобуток сланцевого газу на Прикарпатті, висловивши 130 зауважень до угоди з компанією Chevron і попросивши Кабінет міністрів врахувати їх.

Зараз ви читаєте новину «Польща та Велика Британія показали Україні, як успішно вирішувати "сланцеву проблему" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі