середа, 01 листопада 2023 09:49

Після зими мають подешевшати овочі

Після зими мають подешевшати овочі
В Україні будуть вирощувати більше тепличних овочів. Фото: Pexels

Навесні ціни на овочі в Україні мають знизитися.

Цьому додатково має посприяти ефект від грантової програми для тепличників, повідомив в ефірі телемарафону заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький, передає Gazeta.ua.

"Цього року гранти активно видавались. Відповідно теплиці будувались та будуються. І з весни повинна бути перша продукція. Звісно, що це вплине позитивно і трішки знівелює різкі цінові перепади між сезонною і тепличною продукцією", - розповів посадовець.

Упопередні роки Україна значною мірою імпортувала тепличні овочі. Їхня вартість залежала від обмінного курсу та логістичних ризиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молоко, м'ясо та яйця: спрогнозували зростання цін

"Тепер продукт не буде так залежати від перетину кордону та валютних ризиків, буде ближчим до споживача. Що повинно вплинути на зменшення середньозваженої ціни тепличних овочів", - вважає заступник.

З 1 липня 2022 року діє Урядова грантова програма, яка допомагає створити чи розвивати власний бізнес за напрямками "Своя справа", "Свій сад", "Своя теплиця", "Новий рівень".

Гранти надаються у розмірі не більше 70% вартості проєкту, але не більше 10 млн грн. Заявник має профінансувати власними або кредитними коштами не менше 30% вартості проєкта і працевлаштувати менше чотири постійних та 10 сезонних працівників.

Очікується, що в Україні може суттєво подешевшати картопля.

Урожайність картоплі в цьому сезоні буде вищою порівняно з минулим.

Зараз ви читаєте новину «Після зими мають подешевшати овочі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі