четвер, 18 грудня 2014 12:05

Після промови Путіна рубль різко почав падати

Після промови Путіна рубль різко почав падати
Фото: gazeta.ru

Станом на 11:45 (за київським часом) курс євро на Московській біржі піднявся до 77,5 руб., а долар сягнув 63 руб. В порівнянні з рівнем закриття вчорашніх торгів долар подорожчав на 2,78 руб., євро - на 2,4 руб., повідомляє ТАСС.

Водночас президент Росії Володимир Путін заявив під час прес-конференції заявив, що розраховує на зниження курсу іноземних валют до рубля.

"Сподіваюся на те, що сьогоднішнє і вчорашнє зниження курсів іноземної валюти та підвищення вартості рубля збережеться", - сказав він.

При цьому Путін додав, що спад цін на нафту і далі може знецінювати російську валюту.

"Чи можливо це, чи можливе подальше зниження цін на нафту, і чи буде це впливати на національну валюту і, відповідно, на інші показники, включаючи інфляцію", - задався питанням він. "Так, можливо", - підкреслив Путін.

Зазначимо також, що за словами російського президента, Центробанк Кабінет міністрів Росії приймають адекватні заходи для стабілізації ситуації.

Нагадаємо, що стрімке падіння рубля почалося після того, як в ніч на 16 грудня Центробанк РФ підвищив ключову процентну ставку вшосте за рік, відразу на 6,5 процентних пунктів - з 10,5 до 17% (з початку року ставка була 5,5%).

Протягом дня російська валюта обвалилася відносно долара і євро до чергових мінімумів. На торгах котирування долара досягали 80,1 руб., євро - 100,74 руб.

Зараз ви читаєте новину «Після промови Путіна рубль різко почав падати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі