четвер, 30 травня 2024 09:27

Підвищення тарифів на світло: у міністерстві повідомили деталі

Підвищення тарифів на світло: у міністерстві повідомили деталі
Тариф буде диференційованим. Фото: Pexels

В Україні зростуть тарифи на електроенергію.

Остаточне рішення ухвалять до кінця тижня, сказала заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua

Вона сказала, що росіяни завдали великих пошкоджень енергетичній інфраструктурі. Влада шукає всіх можливих ресурсів для того, щоб полегшити ситуацію в енергосистемі та підготуватися до пікових періодів споживання влітку, восени та взимку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З 1 червня в Україні зміниться тариф на світло: подробиці

"Довго тривали розрахунки, і наразі тривають дискусії в уряді, але рішення, скоріше за, все буде прийняте до кінця тижня щодо підвищення тарифів", - зазначила Гринчук.

Тариф буде диференційованим. До певного рівня споживачі будуть платити за старою ціною, а при перевищенні запрацює новий тариф за електроенергію.

Кабінет міністрів збирається підвищити ціни на електроенергію для населення. Це може відбутися від 1 червня, сказав перший заступник голови комітету Верховної Ради з енергетики Олексій Кучеренко.

Обговорюється ціна в діапазоні 3,5-4 грн за кіловат.

Зараз ви читаєте новину «Підвищення тарифів на світло: у міністерстві повідомили деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі