понеділок, 25 березня 2024 05:10

Переказ коштів готівкою: Нацбанк зробив роз'яснення

Переказ коштів готівкою: Нацбанк зробив роз'яснення
Нацбанк заявив про посилення прозорості операцій із переказу коштів готівкою. Фото: НБУ

У соціальних мережах поширюється недостовірна інформація, що громадяни не зможуть робити перекази чи платити готівкою за послуги чи товари ФОПів та інших юридичних осіб.

Це не так, повідомив Національний банк.

Національний банк запропонував посилити прозорість операцій з переказу коштів готівкою, сказали.

"Мова йде про те, що готівкові кошти, переказані громадянами на користь ФОП/юридичних осіб, повинні бути обов'язково зараховані надавачами платіжних послуг на рахунки останніх (за номером IBAN) у безготівковій формі", - пояснив Нацбанк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Популярний овоч за тиждень подорожчав на 11%

"Тобто для громадян нічого не змінюється: вони як раніше можуть обирати зручний для них вид переказу та розрахунку за послуги чи товари ФОПів і інших юридичних осіб - готівкою чи безготівково", - розповів Національний банк.

Раніше Нацбанк повідомляв, що планує виключити можливість отримання готівки суб'єктами господарювання за розрахунками з фізичними особами, які здійснюються шляхом переказу коштів без відкриття рахунку.

Минулого місяця перша заступниця голови Нацбанку Катерина Рожкова повідомила, що регулятор напрацьовує проєкт рішення про обмеження карткових переказів і запровадження граничних лімітів переказу готівки через термінали самообслуговування. Після чого обговорюватиме це з профільним комітетом Верховної Ради.

Згодом член Ради Нацбанку Василь Фурман повідомив, що наразі НБУ не ухвалював рішень щодо обмеження переказів коштів з картки на картку фізичними особами. Це питання розглядається у межах комплексних заходів, які спрямовані на боротьбу з тіньовою економікою, сказав.

Зараз ви читаєте новину «Переказ коштів готівкою: Нацбанк зробив роз'яснення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі