субота, 09 липня 2011 19:30

Пенсійна реформа не вирішить проблему низьких пенсій українців - експерт

Пенсійна реформа не вирішить проблему низьких пенсій українців - експерт

Ухвалений Верховною Радою законопроект про пенсійну реформу не вирішить проблему низьких пенсій громадян України.

Таку думку висловив аналітик фінансового ринку Олександр Коваль у ефірі Першого ділового каналу.

"На сьогоднішній день основна проблема українських пенсіонерів — це низький рівень пенсій. На мій погляд, цей документ в принципі не вирішує проблему низьких пенсій. Він не змінить ситуацію ні кардинальним чином, ні навіть трошки", — сказав він.

За його словами, цей документ не можна вважати реформою в буквальному сенсі.

"В експертному середовищі це називається параметричні заходи, оскільки зміни стосуються того чи іншого параметра пенсійної системи — кількісного показника. Той же самий пенсійний вік, обмеження максимальних пенсій, зміни в стажі — це всього лише параметри, які не змінюють систему в цілому", — зазначив Коваль.

Аналітик вважає, що по-справжньому реформаторським кроком було б впровадження другої складової накопичувальної системи — загальнообов'язкової.

"Те, що на сьогоднішній день відсутнє і про що вже давно йдеться. Існує перший рівень і третій. Другого, проміжного, немає. Його введення і стало б дійсно структурною реформою", — підкреслив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Пенсійна реформа не вирішить проблему низьких пенсій українців - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі