пʼятниця, 07 жовтня 2011 09:42

Нафта подорожчала на очікуваннях позитивних даних зі США

Нафта подорожчала на очікуваннях позитивних даних зі США

Вартість нафти еталонних марок WTI і Brent зростає вранці в п'ятницю на очікуваннях позитивних даних про ринок праці США.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Вартість листопадових ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 7:49 у п'ятницю піднялася на $ 0,13 (0,16%) щодо закриття сесії 6 жовтня - до $ 82,75 за барель.

За підсумками торгів у четвер WTI з поставкою в листопаді виросла в ціні на $ 2,91 (3,65%) - до $ 82,59 за барель.

Аналітики очікують, що безробіття в США у вересні залишилася на серпневому рівні в 9,1%, а число робочих місць в американській економіці збільшилася на 55 тис., тоді як у серпні цей показник не змінився в порівнянні з липнем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нафтогаз" заплатив "Газпрому" $ 867 мільйонів за вересневий газ

Міністерство праці США оприлюднить вересневі дані про безробіття в п'ятницю о 15:30.

Згідно з даними Міненерго США, оприлюдненими в середу, товарні запаси нафти в країні скоротилися минулого тижня на 4,7 млн ??барелів, запаси бензину - на 1,14 млн барелів - мінімуму із січня 2011 року, що дозволяє очікувати зростання попиту на паливо в найближчому майбутньому. Аналітики прогнозували підвищення обох показників на 1,5 млн барелів.

Запаси нафти на терміналі Кушинг в штаті Оклахома, де зберігають фізичні обсяги нафти, що забезпечують ф'ючерси на NYMEX, впали на 831 тис. барелів - до 30,1 млн барелів - мінімуму з березня 2010 року.

Крім того, глава ЄЦБ Жан-Клод Тріше, виступаючи на прес-конференції за підсумками засідання в четвер, на якому було прийнято рішення зберегти базову процентну ставку на рівні 1,5% річних, оголосив низку додаткових заходів з підтримки банківського сектора регіону. Так, ЄЦБ запустить програму викупу облігацій, забезпечених кредитами, загальним обсягом 40 млрд євро і проведе дві довгострокові операції з рефінансування банків: в жовтні він видасть їм кредити строком на 12 місяців, у грудні - терміном на 13 місяців.

Італійська нафтова компанія Eni повідомила про те, що родовищу Elephant в Лівії не було завдано серйозного збитку. Тим часом, за оцінками аналітиків, опитаних агентством Bloomberg, через бойові дії рівень видобутку сировини в країні в серпні впав до 45 тис. бар. / добу.

"Ринок нафти очікує сьогодні позитивних даних по безробіттю і подальшого зростання цін, - відзначив аналітик MF Global Holdings Ltd Том Поулікі. - Підтримку також надали заяви ЄЦБ з приводу рекапіталізації банків, повідомлення ENI і дані про запаси, опубліковані в середу".

Котирування ф'ючерса на нафту Brent на листопад на лондонській біржі ICE Futures піднялася під час торгів у п'ятницю на $ 0,12 (0,11%) - до $ 105,85 за барель.

У четвер цей контракт подорожчав на $ 3 (2,92%) - до $ 105,73 за барель.

Зараз ви читаєте новину «Нафта подорожчала на очікуваннях позитивних даних зі США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі