четвер, 16 жовтня 2014 16:05

Нацбанк не має проблем з російськими банками в Україні — Гонтарєва

Нацбанк не має проблем з російськими банками в Україні — Гонтарєва
Фото: 112.ua

Національний банк України не має претензій до російських банків, які працюють в Україні.

Про це під час брифінгу повідомила голова НБУ Валерія Гонтарєва за результатами зустрічі у Вашингтоні з головою Центробанку Російської Федерації Ельвірою Набіулліною, передає УНІАН.

За словами пані Гонтарєвої, її російська колега підтвердила готовність Центробанку РФ докапіталізувати банки з державним капіталом РФ, які працюють в Україні.

"Пані Набіулліна підтвердила, що банкам, яким необхідний додатковий капітал, це російські банки з державним російським капіталом, які працюють в Україні, цей капітал буде надано. Ми також розповіли, що у нас немає проблем у відносинах з російськими банками, які працюють в Україні", - сказала Гонтарєва.

Нагадаємо, 16 жовтня Україна та п'ять країн Євросоюзу приєдналися до останнього пакету санкцій проти Росії. Йдеться про рішення рішення ввести додаткові обмеження доступу ряду російських банків і компаній до ринку капіталу ЄС, яке Рада Євросоюзу прийняла у вересні. До цих санкцій також відноситься заборона на надання послуг для проектів з видобутку глибоководної, арктичної і сланцевої нафти.

Крім того, було розширено заборону на експорт в країну товарів подвійного призначення.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк не має проблем з російськими банками в Україні — Гонтарєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі