вівторок, 10 квітня 2018 11:35

Нацбанк дав позитивний прогноз курсу гривні

Нацбанк дав позитивний прогноз курсу гривні
Гривня в 2018 році не перетне позначки в 30 за долар - фахівці НБУ. Фото tsn.ua

Курс гривні продовжує зміцнюватись, повідомили в Національного банку України.

"Із 2015 року на валютному ринку спостерігається певна сезонність. Вже третій рік поспіль у перші місяці року зростає попит на валюту, в тому числі з боку імпортерів, які формують запаси товарів на новий рік, і одночасно знижується її надходження, в тому числі з боку аграріїв, які зазвичай протягом року забезпечують близько половини пропозиції валюти на міжбанківському ринку. Тому на початку року курс долара зростає, адже з'являється великий попит на цю валюту", - розповіли в НБУ виданню "Обозреватель".

За даними НБУ, іноземний капітал заходить в країну здебільшого як обсяг продажу облігацій внутрішньої позики, вклад нерезидентів зріс за рік майже в три рази - з 5,1 млрд грн до 14,3 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НБУ прогнозує курс долара до 30 гривень в 2018 році.

У разі співпраці з МВФ, в Україні курс долара на кінець 2018 року буде менше 30 грн за дол. У березні Національний банк називав зміцнення курсу гривні до долара США сезонним.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк дав позитивний прогноз курсу гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі