середа, 12 березня 2014 09:13

Кримська криза загрожує зірвати видобуток газу на чорноморському шельфі

Кримська криза загрожує зірвати видобуток газу на чорноморському шельфі
Видобуток газу на чорноморському шельфі може бути зірваний. Фото: tsn.ua

Плани корпорацій Exxon Mobil та ENI з розробки родовищ нафти і природного газу на чорноморському шельфі можуть бути зірвані через кризу в Криму.

Раніше група компаній висловила намір вкласти $735 млн на буріння двох свердловин приблизно в 80 км від південно-західного узбережжя регіону, нагадує Bloomberg.

Однак після протестів в Україні був повалений президент Віктор Янукович. Тепер незрозуміло, чи буде уряд у Києві мати право видавати ліцензії на розробку нафтогазових родовищ на Чорному морі навколо спірної території.

Exxon прагнула отримати ліцензію уряду України на розробку Скіфської площі.

Найбільша італійська нафтогазова компанія ENI минулого року досягла угоди з українською владою про проведення розвідки на ділянці шельфу площею 1,4 тис. кв. км на схід від Криму. Генеральний директор компанії Паоло Скароні минулого тижня зазначив, що поки не знає, як ситуація навколо Криму може вплинути на долю угоди.

Для уряду в Києві розвідка шельфових родовищ є частиною стратегії позбавлення країни від газової залежності. Зараз російський імпорт покриває 50% паливної потреби України.

Зараз ви читаєте новину «Кримська криза загрожує зірвати видобуток газу на чорноморському шельфі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі