понеділок, 08 червня 2020 13:52

Коломойського пов'язують з імпортом російського вугілля

Коломойського пов'язують з імпортом російського вугілля
Центренерго перейшло на російське вугілля. Фото: pexels.com

Мінімум 1,5 млн т вугілля перепродали державній компанії Центренерго фірми, пов'язані з олігархом Ігорем Коломойським.

Це вугілля має переважно російське походження, передає Bihus.Info.

Вугілля поставляли 4 українські фірми "Синтез Ойл", "Нафта форс", "Рекорд Сістем" і "Азонекс". З липня 19-го по квітень 20-го вони продали держкомпанії 1,5 млн т вугілля.

До літа 2019-го ці фірми не займалися вугіллям. Коли у "Центренерго" змінився менеджмент, вони почали імпортувати вугілля і перепродавати держкомпанії. Коломойський тоді назвав новий менеджмент "зрозумілим".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія не проти відновлення української банківської системи в ОРДЛО

Серед постачальників вугілля є реальні власники вугільних кар'єрів РФ та вугільний бізнесмен Руслан Ростовцев. Американська редакція Forbes писала, що він займається реекспортом вугілля з Донбасу. Підприємець Сергій Кучерявенко може бути номінальним власником в інтересах представників Газпрому чи Держдуми.

У списку постачальників багато фірм, які нічого не добувають, до промислових груп не входять і перепродають вугілля незрозумілого походження.

Сплеск імпорту вугілля з Росії спричинив кризу з українським вугіллям. Центренерго зменшило закупівлі у державних шахт, вугілля лежало на складах, а шахтарі не отримували зарплат.

Росія вивезла з непідконтрольних Україні територій Донбасу вугілля на неймовірну суму.

Зараз ви читаєте новину «Коломойського пов'язують з імпортом російського вугілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі