понеділок, 08 грудня 2014 17:35

"Газпром" створить компанію для будівництва трубопроводу в Туреччину

"Газпром" створить компанію для будівництва трубопроводу в Туреччину
Фото: espreso.tv

ВАТ "Газпром" створює підприємство для будівництва нового газопроводу до Туреччини - "Газпром Руська". Про це сказав журналістам офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов, передає ТАСС.

Підприємство отримало назву "за головною компресорною станціэю газопроводу - КС Руська", уточнив Купріянов.

Нагадаємо, 1 грудня президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія зупиняє будівництво Південного потоку, в який "Газпром" вже вклав $5 млрд, через позицію Болгарії. Також Путін звинуватив Єврокомісію в неконструктивній позиції, що не відповідає інтересам Європи.

Під час грудневого візиту президента РФ Володимира Путіна в Анкару між "Газпромом" та турецькою компанією Botas був підписаний меморандум про взаєморозуміння в будівництві морського газопроводу через Чорне море у напрямку Туреччини обсягом 63 млрд кубометрів газу в рік.

14 млрд кубометрів газу передбачені для поставки в Туреччину, інші обсяги - це близько 50 млрд кубометрів газу - будуть поставлятися на кордон Туреччини та Греції.

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" створить компанію для будівництва трубопроводу в Туреччину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі