вівторок, 04 вересня 2018 09:31

Фонд держмайна не зможе за 4 місяці виконати план приватизації за 2018 рік - експерт

Фонд держмайна не зможе за 4 місяці виконати план приватизації за 2018 рік - експерт
Економічний експерт Фонду суспільної безпеки Юрій Гаврилечко вважає, що Фонд держмайна не встигне до кінця року виконати план приватизації. Фото: YouTube

Керівництво Фонду державного майна України не встигне в найближчі 4 місяці виконати план приватизації держпідприємств на 2018 рік у 22 мільярди гривень.

Таку думку в ефірі телеканалу NewsOne висловив економічний експерт Фонду суспільної безпеки, аналітик Юрій Гаврилечко.

Він нагадав, що за перше півріччя Фонд держмайна зміг продати активів на суму всього в 49,9 млн грн. Що, на думку експерта, ставить під сумнів виконання дохідної частини Держбюджету на 2018 рік.

"Давайте згадаємо, що було і до чого це призвело. Всупереч, знову ж, чинному законодавству, виконуючим обов'язки голови Фонду держмайна став не заступник голови фонду, а секретар фонду пан Трубаров", - нагадав експерт.

І додав, що через неефективну організації керівництва Фонду державного майна процесу приватизації, дефіцит бюджету уряду доведеться покривати за рахунок нових позик. У той же час, за словами Гаврилечка, шанси на приватизацію частини держактивів будуть підвищуватися в разі продовження процесу девальвації гривні.

"Дуже цікаві об'єкти виставлені на приватизацію - це "Енергоатом", той самий Одеський припортовий завод, "Центренерго", "Сумихімпром", Аграрний фонд, навіть Державна продовольча зернова корпорація... Чи буде це все продано за останні 3-4 місяці? Навряд чи. Може бути продана тільки частина об'єктів, особливо, якщо далі гривня буде девальвувати. Чому? Тому що ціни (на держактиви - ред.) в гривні. Чим більше девальвація, тим більше вигода з цього", - зазначив Гаврилечко.

Зараз ви читаєте новину «Фонд держмайна не зможе за 4 місяці виконати план приватизації за 2018 рік - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі