субота, 02 березня 2013 19:25

Експерт розповів, навіщо хочуть заборонити валютні депозити

Експерт розповів, навіщо хочуть заборонити валютні депозити
Фото: finance.bigmir.net

Ініціатива заборонити українським банкам залучати вклади у валюті розрахована на переказ валютних заощаджень населення на рахунок держави.

Таку думку висловив директор аналітичної групи Da Vinci Анатолій Баронін в ефірі Першого ділового каналу.

"На мій погляд, нинішні спроби обмежити валютні депозити є черговим кроком, щоб перевести валютні заощадження населення на рахунок держави", - сказав він.

За його словами, заборона на валютні депозити діє лише в країнах, що мають економічні проблеми.

"Якщо ми розглядаємо зарубіжний досвід, то на сьогоднішній день такі заходи застосовані в Узбекистані та Аргентині. Це не найкращий приклад для наслідування, особливо враховуючи стан економіки Узбекистану і переддефолтний стан Аргентини ", - зазначив Баронін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У березні бензин не дорожчатиме - експерт

Відповідаючи на запитання про обсяги депозитів в інвалюті, якими володіє населення, експерт розповів:

"Обсяг валютних депозитів у валюті в банківській системі - це порядку 255 мільярдів гривень (в еквіваленті). Якщо ми говоримо про обсяги (інвалюти) за межами банківської системи, то я вважаю, що це як мінімум така ж сума".

Нагадаємо, народний депутат від Партії регіонів Євген Сігал зареєстрував у Верховній Раді законопроект, яким пропонується заборонити українським банкам залучати вклади у валюті.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, навіщо хочуть заборонити валютні депозити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі