середа, 10 січня 2018 15:49

Експерт прогнозує подорожчання бензину

Експерт прогнозує подорожчання бензину
Крім подорожчання нафти, на вартість бензину вплинуло зниження курсу гривні. Фото: Деловая столица

Бензин і дизпаливо до кінця січня можуть подорожчати ще на 1-1,2 грн/л.

"Після відкриття оптових торгів нафтопродукти на кордоні подорожчають на 7-8 відсотків. Як тільки нові партії цього пального куплять, ціни на АЗС зростуть на 1-1,2 гривні за літр до кінця цього місяця", - заявив експерт на ринку нафти і нафтопродуктів, директор спеціальних проектів Науково-технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев, пише УНІАН.

АЗС в Україні ще не повністю відреагували на зміни на світовому ринку нафти і нафтопродуктів.

"Нафтопродукти на кордоні повинні подорожчати. Період з 20-22 грудня до 10-12 січня - "мертвий сезон". Протягом цього періоду відбувались оптові торги нафтопродуктами. За цей час нафта встигла подорожчати з 62 доларів до 68 за барель. Ціни на АЗС в Україні ще не встигли відреагувати на ті зміни, які відбулися на світовому ринку, але це має статися", - наголосив Рябцев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує заправити машину 10 січня

Експерт додав, що крім подорожчання нафти, на вартість бензину вплинуло зниження курсу гривні.

"Протягом місяця долар подорожчав на 4 відсотки, а євро - на 6. Кожні 10 копійок падіння курсу гривні дорівнюють близько 7 копійкам зростання вартості бензину, оскільки він купується за долари і євро", - зазначив Рябцев.

АМКУ виявив факти одночасного і односпрямованого підвищення цін на паливо в мережах ОККО і WOG. Протягом 2017 року зафіксували понад 10 таких випадків. Вони можуть бути обумовлені не лише об'єктивними чинниками, а й наслідком здійснення відповідними учасниками ринку антиконкурентних узгоджених дій.

Зараз ви читаєте новину «Експерт прогнозує подорожчання бензину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі